sneznoe.com

Священик з Храму Гроба Господнього розкрив таємницю сходження Благодатного вогню.



Священик з Храму Гроба Господнього розкрив таємницю сходження Благодатного вогню. /  жінки

Щороку християни всього світу зустрічають велике свято - Воскресіння Христове. Чим ближче урочистий день, тим більше виникає суперечок про чудесне виникненні Благодатного вогню. Затяті атеїсти впевнені, що це обман. Але люди віруючі і очевидці переконують нас в істинному Господньому диво. Хто ж правий?

© DepositPhotos

"Ввійшовши мені всередину Святого Гробу Господнього, бачивши бе на всій кришці гробним блищить світло, подібно розсипаній дрібному бісеру, у вигляді білого, блакитного, червоного та інших кольорів, який потім злягаючись, червонів і втілювався в речовина вогню ... і від цього щось вогню уготовані кандила і свічки запалюються ", - говорив архієпископ Мисаїл.

Сходження Благодатного вогню

сьогодні редакція "Так просто!" розповість тобі, в чому полягає таємниця Благодатного вогню і чому вона не пояснена з наукової точки зору. Адже християни вірять, що загоряння відбувається завдяки молитві віруючих і святих отців і, якщо вогонь не зійде в храм, настане Апокаліпсис.

© DepositPhotos

Багато віруючих, будучи в храмі напередодні Великодня, у Велику суботу, розповідають про непояснених явищах після входження патріарха в каплицю.З купола храму на Гроб Господній падає вертикальний світло, і одночасно з ним займається вогонь в Кувуклії.

Лампади і свічі у людей запалюються самі собою, а Святий вогонь не обпалює руки паломників. Навпаки, він зцілює хворих своїм полум'ям. Краплі воску, які падають від святкових свічок, називаються Благодатної росою. Сліди від них назавжди залишаються на одязі.

© DepositPhotos

Але недавня заява представника Вірменській патріархії Єрусалиму, священика Самуїла Агояна, потрясло весь християнський світ. В інтерв'ю телеканалу "Хадашот 2" він повідомив, що був присутній при запалюванні вогню в Кувуклії храму три рази. І для підпалювання зв'язки свічок патріархи завжди використовували масляну лампадку. "Бог творить чудеса, але не на потіху людям", - зауважив він.

"Іншими словами, на Гробі Господньому варто запалена лампада, після молитов ми запалюємо від неї свої свічки, а потім виходимо і роздаємо присутніх. Ось і все, що я сказав".

Виявляється, немає ніякої містики! Сьогодні обряд сходження Благодатного вогню проводиться тільки священиками Єрусалимської православної церкви, Єрусалимського патріархату Вірменської апостольської церкви і Коптської та Сирійською церков.Але Вірменська апостольська церква і католицька церква офіційно не підтримують теорію чудесного сходження.

© DepositPhotos

Слова священика болісно сприйняли віруючі. Тим більше що в 2017 році священик УПЦ КП Олександр Дедюхін зробив аналогічну заяву. Він зазначив, що в історичних книгах описано різний час, коли Святий вогонь спускався в храм.

Але з 2002 року він сходить чітко з 14:03 до 14:16. Чому? Може, тому, що в цей же час йде прямий ефір на одному з телеканалів, який єдиний має право трансляції церемонії Богослужіння.

© DepositPhotos

Ми не можемо стверджувати, що скептикам вдалося здобути перемогу над віруючими. Адже навіть фізик Андрій Волков, таємно досліджував випромінювання в Храмі Гробу Господнього у Велику суботу, заявив:

"Прилад, що фіксує спектр електромагнітного випромінювання, засік в храмі дивний довгохвильової імпульс, який перестає проявлявся. Я не хочу нічого ні спростовувати, ні доводити, але такий науковий результат експерименту. Стався електророзряд - чи то вдарила блискавка, то чи на мить включилося щось зразок П'єзозапальнички. Цілком ймовірно, появи Вогню передує електричний розряд, і ми, вимірюючи електромагнітний спектр в храмі, намагалися його зловити ".

© DepositPhotos

Складно говорити про віру, церкви, релігії і науки вкупі.Зрозумілим є одне: божий задум не можна втиснути в математичні формули. А ми, віруючі і не дуже, повинні згадувати про Бога не тільки в разі нещастя. Бувають моменти, коли здається, що тільки молитва допоможе знайти вихід в безнадійній ситуації. І це вірно.

Адже для того, щоб жило тіло, необхідна їжа. Але для душі важливіше молитва, яка допоможе відкрити серце для віри, заспокоїть і захистить від негараздів.

А ти бачив Благодатний вогонь в Єрусалимі? Напиши нам в коментарях, чи віриш ти в його божественне походження.

Якщо стаття була корисна для тебе, розкажи про неї друзям в соціальних мережах!