sneznoe.com

Молитва дітей за померлих батьків. Світла пам'ять.



Молитва дітей за померлих батьків. Світла пам'ять. /  діти

Кожен з нас з'явився на цьому світі завдяки двом людям - своїм батькам. Сімейні обставини бувають різними, але батьків не вибирають. Одні розходяться, інші залишають своїх дітей, але є і по-справжньому міцні сім'ї.

© DepositPhotos

Що змусило людину вчинити саме так, ніхто не знає. Але головне завдання кожного віруючого християнина - віддати свій священний обов'язок, повага при житті і після смерті людям, які подарували йому життя.

Молитва за батьків

В юності нам здається, що батьки нас не розуміють. Але чим старше стаєш, тим більше усвідомлюєш, наскільки вони мали рацію. Ми потребуємо їх мудрих радах найбільше тоді, коли їх поруч немає.

© DepositPhotos

Щоб приховати почуття провини і сказати недомовлене, багато влаштовують пишні похорони, проводять дні на кладовищі і встановлюють на могилах дорогі пам'ятники. Але пішла душі цього не потрібно. Набагато важливіше щира молитва за спочилих батьків, Поминання на літургії і роздача милостині. Не дарма кажуть, людина жива, поки про нього пам'ятають.

© DepositPhotos

У православ'ї є багато способів висловити повагу до померлого. Можна сходити в храм і подати записку на проскомідію для поминання на літургії, Можна замовити панахиду або коротку літію, а можна помолитися вдома.

Молитва про померлого до 40 днів

"Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі й надії життя вічного новопреставленого раба Твого (або раби Твоєї), ім'ярек, і яко благ і чоловіколюбець, отпущаяй гріхи і потребляяй неправди, полегши, відпусти і прости всі вільна його гріхи й невільні, возставляя його у святе друге пришестя Твоє в причастя вічних Твоїх благ, їх же заради в Тебе Єдиного верова, істинного Бога і Чоловіколюбця.

Бо Ти єси воскресіння і живіт, і спокій рабу Твоєму, ім'ярек, Христе Боже наш. І Тобі славу возсилаємо, з безначальним твоїм Отцем і з Пресвятим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків, амінь ".

© DepositPhotos

Серед земної суєти постарайся знайти час і приділити кілька хвилин в день читання молитви за упокій душі покійних батьків.

Молитва за померлих батьків

"Господи, Ісусе Христе, Боже наш! Ти сірих хранитель, скорботних пристановище і плачуть Утішитель.

Вдаюся до тебе я, осиротілий, зітхаючи й плачучи, і молюсь Тобі: вислухай благання моє і не відверни лиця Твого від зітхань серця мого і від сліз очей моїх. Молюся Тобі, милосердний Господи,утоли скорботу мою про розлуку з народили та виховали (яка народила і виховала) ма батьком моїм (матерію моєю), (ім'я) (або: з народили і виховали ма батьками моїми, імена їх), душу ж його (або: ея, або: їх), яко сходять (або: відійшли) до Тебе з правдивою вірою в Тебе і з твердою надією на Твою людинолюбство і милість, прийми в Царство Твоє Небесне.

Схиляюся перед Твоєю святою волею, що нею от'ят (або: от'ята, або: от'яти) бисть у мене, і прошу Тебе, що не відніми точию від нього (або: з неї, або: від них) милості і благосердя Твого. Знаю, Господи, що Ти Суддя світу цього, гріхи й нещастя отців наказуеші в дітях, онуках і правнуках аж до третього й четвертого роду: а й милуєшся отців за молитви і чесноти чад їх, онуків і правнуків.

З жалем і розчуленням серця благаю Тебе, милостивий Судіе, що не карай вічною карою померлого незабвеннаго (покійну незабутню) для мене раба Твого (рабу Твою), батька мого (матір мою) (ім'я), але відпусти йому (їй) всі провини його ( ея) вільні й невільні, словом і ділом, і несвідомо створена ним (нею) в житії його (ея) зде на землі, і з милосердя і людинолюбства Твоєму, молитвами Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй його (ю) і від вічної муки визволи.

Ти, милосердний Отче отців і чад! Даруй мені, у всі дні життя мого, до останнього подиху мого, що не переставати памятоваті про померлого батьку моєму (покійної матері моєї) в молитвах своїх, і умоляті Тебе, праведного Суддю, так вчініші його (ю) в місці світлому, у місці прохолодно і в місці покійного, з усіма святими, аж ніяк ж відбіжить всяка хвороба, печаль і зітхання.

Милостивий Господи! Прийми днесь раба Твого (Твоєї) (ім'я) теплу молитву мою край та віддай йому (їй) заплата Твоїм за труди і піклування виховання мого в вірі та християнській побожності, яко навчив (яка навчила) ма первее всього веде Тебе, свого Господа, в благоговіння молитися Тобі, на Тебе Єдиного уповати в бідах, скорботах і хворобах і хранити заповіді Твої; за благопопеченіе його (ея) про моє духовному успіху, за теплі приносив їм (нею) про мене моління перед Тобою і за все дари, ним (нею) випросив мені від Тебе, віддай йому (їй) Своєю милістю, Своїми небесними благами і радостями у вічному Царстві Твоєму.

Бо Ти Бог милостей і щедрот і людинолюбства, ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь ".

© DepositPhotos

Смерть - це трагедія.Про неї ми вважаємо за краще не думати і продовжуємо жити звичайним життям. Але догляд в інший світ є неминучою частиною нашого духовного існування. Молитва за упокій батьків - це важливий вчинок, який обов'язково повинен виконувати жива людина.

Не забувай ходити в храм, звертайся до Господа в щоденній молитві, і вона допоможе знайти вихід з будь-якої, навіть самої безнадійної ситуації.

© DepositPhotos

Яку б життя не прожив чоловік і які б вчинки не здійснював, в Царстві Божому ми всі єдині. Поминання померлих означає бажання допомогти душі людини і полегшити її страждання. Молися за живих і мертвих, і нехай Господь береже твою сім'ю.

Покажи статтю друзям в соціальних мережах, адже тут саме та інформація, про яку повинен знати кожен.