sneznoe.com

Святитель Миколай-чудотворець Зимовий що можна і що не можна робити в цей день.



Святитель Миколай-чудотворець Зимовий що можна і що не можна робити в цей день. /  зима

Низку новорічних урочистостей відкриває День святого Миколая-чудотворця. У це велике свято прийнято просити підтримки у небесних сил, щоб рік прийдешній був благодатним у всіх починаннях.

© DepositPhotos

Свято святого Миколая

Святитель Миколай-чудотворець народився в багатій родині віруючих християн. Його батьки були людьми щедрими і милосердними. Особи, які потребують не обходилися без їх допомоги. З дитинства Микола був з головою занурений в релігію, відвідував церкву, вивчав молитви і Святе Письмо. Любов до Господа допомогла йому стати православним священиком.

Після смерті батьків Микола роздав все багатство бідним людям, а сам залишився служителем церкви. Все своє життя до глибокої старості він присвятив молитві, Богу і прославлянню християнства.

Він вважався покровителем простих людей, моряків і особливо дітей. Здійснив багато чудес і благородних справ, врятував рідне місто від голоду, неодноразово допомагав бідним. Після смерті Миколи його мощі стали виділяти цілюще миро і допомагали всім, хто звертався до них з молитвою.

Чудотворцю читають молитви за здоров'я і зцілення, звертаються за допомогою і порятунком.І це правильно, адже молитва допомагає в безвихідних ситуаціях і в матеріальні труднощі. Всякий, хто звернеться до святого, неодмінно буде в благодаті.

У цей день, 19 грудня, святкується упокоєння святого Миколая і його возз'єднання з Христом. У всіх храмах читаються літургії. Потрібно щосили постаратися сходити на церковну службу. Навіть якщо дуже поспішаєш, приділи перебуванню в церкві стільки часу, скільки можеш. Якщо не виходить, читай будинку святі книги і проси Господа про милість.

"Про всехвальний, великий чудотворче, святителю Христовий, отче Миколаю! Молимо тебе, буди надія всіх християн, вірних защітель, спраглих Кормитель, плачуть радість, болящих лікар, по морю плаваючих управитель, убогих і сиріт живильник і всім швидкий помічник і покровитель, та мирне зде поживемо житіє і нехай сподобимося бачити славу вибраних Божих на небі, так і з ними невпинно співати Єдиного в Трійці поклоняємого Бога на віки віків. Амінь ".

В свято святого Миколая-чудотворця не можна лихословити, лаятися, сваритися. Негативна енергія в цей день повернеться з потрійною силою. Бажано утриматися від складних домашніх справ і провести цей час в молитві.

Також слід дотримуватися Різдвяного посту. Оскільки свято припадає на вівторок, можна приймати в їжу рослинне масло і рибу, гарячу їжу, каші. Не можна вживати тваринні та молочні продукти, яйця, алкоголь.

У День святого Миколая ні в якому разі не можна давати в борг. Разом з грошима можеш віддати удачу і благополуччя. А ось для погашення боргу це прекрасна пора. Вважається, що, якщо цього не зробити, доведеться відчувати потребу в наступному році.

© DepositPhotos

Найприємніший звичай в це свято - дарувати дітям подарунки нібито від святого Миколая. Згідно з повір'ям, він обходить всі будинки в супроводі своїх помічників - ангела і диявола. Ці двоє захищають або звинувачують маленького пустуна. Хлопцям, які добре себе вели весь рік, Микола кладе подарунок під подушку або в черевик, а неслухняним - різку, щоб направити на шлях істинний.

Існує багато народних прикмет в цей особливий день. Деякі залишаються актуальними навіть сьогодні.

© DepositPhotos

"У цей день варто роздати всі борги, інакше весь наступний рік сім'я буде бідувати".
"У цей день пішов сніг - зима буде морозною, суворою і холодною".
"Господар будинку повинен першим обійти з ранку своє обійстя, щоб наступний рік був вдалим і врожайним".
"Якщо на деревах з'явився іній - до врожаю".
"Цілий день іде дощ - до хорошого урожаю озимих".
"День видався морозним - в наступному році буде великий врожай хліба і овочів".

Намагайся наслідувати приклад Миколи-чудотворця, допоможи близьким, роздай милостиню, але не афішують цього. Роби звичайну молитву за здоров'я і зцілення близьких в будь-який день і Божа благодать прийде в твій будинок.

"Про Всесвятий Миколу, догоджаючи преізрядний Господній, теплий наш заступнику, і всюди в скорботах швидкий помічнику, допоможи мені, грішному і смутному, в теперешній житії, умоли Господа Бога дарував ми залишення всіх моїх гріхів, еліко згрішив від юності моєї, у всьому житії моєму, справою, словом, помислом і всіма моїми почуттями, і під кінець душі моєї допоможи мені окаянному, умоли Господа Бога всього творіння Творче избавити ма повітряних митарств і вічної муки, та завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милостиво предстательство нині тощо сно, і на віки віків. Амінь ".

Проведи цей зимовий свято з чистою душею і чистими помислами.Не бійся іноді заходити до церкви і дякувати Господу. Я вірю, що великий чудотворець Микола стане провідником між людиною і Всевишнім і принесе справжнє диво в кожну сім'ю. Нехай Господь Бог оберігає тебе всюди. Амінь.